Kjøpeguide

Velkommen til vår kjøpeguide. Her guider vi deg gjennom valget av komfyr (range cooker) og forklarer hva det kan være smart å tenke på før du bestemmer deg for hvilken type komfyr som passer best for deg. Her finner du for eksempel informasjon om hvilke ulike stiler, størrelser og koketopper du har å velge mellom.

Vår erfarne kundeservice hjelper deg gjerne med å finne en komfyr som dekker nettopp dine behov og passer ditt budsjett. Kontakt oss gjerne på 23 96 07 98 eller info@myrangecooker.no - vi står alltid til tjeneste!

Hva er en range cooker?

Med en range cooker menes ofte en eksklusiv, bredere komfyr med to eller flere stekeovner. En range cooker har mange praktiske fordeler og er et glimrende valg hvis du, i likhet med oss, elsker å tilbringe tid på kjøkkenet og lage mat i alle mulige former. I tillegg til en lekker og stilren design tilbyr den også større fleksibilitet og tilberedningskapasitet, fullt tilpasset for allsidig matlaging og med flere funksjoner å velge mellom enn en vanlig komfyr. På MyRangeCooker.se finner du range cookers i alle varianter, størrelser og farger. Hos oss kan du velge komfyrer med gasstopp, glasskeramisk topp eller induksjonstopp.

Er du ute etter noe som ikke vises på hjemmesiden vår? Kontakt gjerne vår kundservice, så vil vi forsøke å hjelpe deg med å finne det du leter etter!
Hva er en range cooker?
Valg av detaljer
Kjennetegnet på en klassisk range cooker er solid kvalitet og detaljer i massivt metall. I dag tilbyr nesten alle varemerker som har range cookers, forskjellige detaljer i tillegg til valgfri farge på komfyren. Husk at det er stor forskjell mellom håndtak og brytere i massivt metall og brytere og håndtak i metallbelagt bakelittplast.
Varemerke og serieVekt i gramMateriale i brytere
Steel Genesi163 gStål
Lofra Dolce Vita159 gStål
Ilve Majestic37 gBakelit
Smeg Opera22 gBakelit
Falcon classic34 gBakelit
Stoves Richmond23 gBakelit
Bertazzoni Professional30 gBakelit

Hvilke størrelser kan du velge mellom?

Vi tilbyr komfyrer i alt fra 60, 70, 90, 100, 110 og opptil 120 og 150 cm bredde. Antall stekeovner og kokesoner kan variere mellom ulike komfyrmodeller og varemerker. Det finnes en mengde valgmuligheter avhengig av hva du ønsker på nettopp ditt kjøkken. Velg en komfyr etter dine matlagingsvaner!

Hvilken topp skal jeg velge?

Induksjonstopp

Den største fordelen med en induksjonstopp er den korte tilberedningstiden og det lavere energiforbruket. Energieffektiviteten øker, siden induksjon bare varmer opp bunnen av kokekaret og ikke kaster bort varme på områder der det ikke er plassert noe kokekar. Det gir en tilberedningseffektivitet på hele 90 %. Induksjonstopper minner mye om den direkte varmen til en gasstopp, som responderer umiddelbart når du øker eller senker varmen. Induksjon varmer ved hjelp av magnetisme, og kokekaret må derfor inneholde en viss mengde metall som for eksempel støpejern, titan eller stål.

Glasskeramisk topp

En glasskeramisk topp fungerer ved at et varmeelement under glassflaten varmes opp og overfører varmen til den valgte kokesonen. Glasskeramiske topper blir altså varme på selve platen, noe induksjonstopper ikke blir på samme måte. På en glasskeramisk topp fungerer dessuten alle typer kokekar, til forskjell fra induksjonstoppen. En stor fordel er at både induksjonstopper og glasskeramiske topper er svært enkle å rengjøre.

Gasstopp

Den som er blitt glad i lage mat på en gasstopp, vet at nøyaktigheten og muligheten for å regulere temperaturen raskt og trinnløst er helt unik for en gassbrenner. En slik presisjon er det ikke mulig å oppnå på noen annen type koketopp. Gasstoppen ivaretar det solide håndverket som matlaging er, og er utvilsomt alle kokkers opplagte førstevalg. Du trenger ikke å kjøpe spesielle gryter - på en gasskomfyr passer alle! En gasstopp kombineres ofte med en elektrisk stekeovn, en såkalt «dual fuel»-komfyr. Vi tilbyr imidlertid også komfyrer kombinert med gasstekeovn, også kalt en «full gas»-komfyr.

SABAF-brennere

Når du kjøper en komfyr med gasstopp, er det viktig å tenke på hvilken type brenner toppen har og hva slags kvalitet den holder. Varemerket SABAF er markedsleder innen gassbrennere, og det kan være smart å holde utkikk etter dette merket ved kjøp av en gasskomfyr.

E.G.O-induksjon

På samme måte som med brennere, er det viktig å sørge for at induksjonstoppen holder høy kvalitet når du kjøper komfyr. Det tyske varemerket E.G.O er i dag den ledende aktøren innen induksjonstopper. De aller fleste store komfyrvaremerker benytter i dag E.G.O-induksjonstopper.

Hva slags stekeovn skal jeg velge?

Muligheten for å kombinere og matche behovene som nettopp din familie har, er helt klart gjennomgangsmelodien når det gjelder funksjonelle og smarte komfyrer. På samme måte som dine matlagingsvaner styrer valget av koketopp, styrer det også valget av stekeovn. Start med å finne ut hvor mange stekeovner du og familien trenger og ønsker. Vi tilbyr alt fra 1 til 3 stekeovner, med variert design og fra ulike varemerker. Fordelen med to eller tre stekeovner er at du kan stille inn flere temperaturer samtidig og dermed tilberede ulike matretter samtidig i ulike stekeovner. Fordelen med én stekeovn er at du har en veldig stor stekeovn til disposisjon. Ofte har den også varmluftfunksjon, slik at du kan tilberede flere matretter samtidig uten at rettene tar smak fra hverandre.

Combi steam

En combi steam-ovn innebærer at multifunksjonsovnen også har dampfunksjon, det vil si en kombinasjon av en vanlig stekeovn og en dampstekeovn. Den største fordelen med en combi steam-ovn er at maten ikke tørker ut. Fargen og konsistensen på råvarene bevares bedre, siden maten tilberedes på en mer skånsom måte og ved lavere temperatur. Dampens skånsomme egenskaper kommer også til sin rett når du tilbereder fisk. Fisken ser ikke bare mer innbydende ut, men får også mer smak. Grønnsaker har også godt av dampbehandling i stedet for å bli kokt eller ovnsbakt. Vitenskapelige undersøkelser har til og med vist at en dampstekeovn bevarer næringsstoffene i grønnsakene dobbelt så godt som en vanlig stekeovn.

Gasstekeovn

En gasstekeovn er perfekt for deg som vil lage mat med gass for smakens skyld eller som har begrenset tilgang til strøm, for eksempel på en hytte eller lignende. En klar fordel med en gasstekeovn er at den når høy varme raskere enn en vanlig elektrisk stekeovn. Imidlertid er det viktig å bruke plater som gjør at varmen kan sirkulere i ovnen. Noe våre gasstekeovner fra Lofra er meget gode på, siden platene ligger på en rist og har ventilasjonshull rundt hele ytterkanten. Dermed kan varmen sirkulere i hele stekeovnen i stedet for at varmetilførselen er størst fra undersiden, noe som ellers er faren i en gasstekeovn.

Multifunksjonsovn

I en elektrisk multifunksjonsovn får du flere funksjoner i en og samme stekeovn. Multifunksjonsovner kombinerer for eksempel over- og undervarme, grillfunksjon og varmluft. Slik får du det beste fra alle verdener kombinert i en og samme stekeovn. Den har funksjoner som egner seg for flere tilberedningsmåter og råvarer, både baking, grilling og tining av matvarer. Perfekt for hobbykokken som ønsker å være fleksibel og vil ha en stekeovn som takler alle typer nye oppskrifter!

Hvordan rengjør jeg stekeovnen?

Det er utallige måter å rengjøre en stekeovn på. Alt fra husmorknep til avanserte rengjøringsfunksjoner. Imidlertid kommer man aldri unna god gammeldags manuell rengjøring. Både den vanligere typen emaljerte stekeovner og stekeovner med pyrolysefunksjon må tørkes av på innsiden. Forskjellen med pyrolyse er at eventuelt søl i stekeovnen først forbrennes til aske som du deretter tørker vekk. En emaljert stekeovn hopper over forbrenningssteget og har en emalje som skal gjøre at rester og søl ikke setter seg fast, slik at du kan tørke det lett av uten å måtte varme opp stekeovnen først.

Innbyggbart

Å bygge inn hvitevarer blir stadig mer populært og er en fin måte å spare plass på. Vi tilbyr innbyggbare stekeovner, koketopper, mikrobølgeovner, rangetops og kaffemaskiner. Kombiner hvitevarene etter eget ønske, og design ditt eget drømmekjøkken. La solid håndverk og moderne teknologi forenes på best mulig måte i en lekker design.

Kjøkkenløsninger

Vi tilbyr skreddersydde, komplette kjøkkenløsninger tilpasset for nettopp ditt kjøkken og dine ønsker. Ved kjøp av komfyr hos oss kan du supplere med kjøleskap og oppvaskmaskin i samme designserie. Hvitevarer i samme serie gir kjøkkenet et helhetlig og gjennomført utseende. Snakk gjerne med vår erfarne kundeservice for å få hjelp til å sette sammen din unike kjøkkenpakke! Se alle våre ferdige kjøkkenløsninger >

Hvitevarer

Enten du skal i gang med en mindre eller mer omfattende oppussing av kjøkkenet, er det viktig å skape et hjemmekoselig preg. Den perfekte helhetsløsningen får du ved å matche komfyren med hvitevarer i samme design. Hos oss finner du både oppvaskmaskiner, vifter, sprutbeskyttelser, kjøleskap og kaffemaskiner som hjelper deg med å skape et fint kjøkkenmiljø! Se alle våre hvitevarer her >

Suppler komfyren med kjøkkentilbehør

Få enda større glede av å bake og lage mat med tilbehør som er beregnet for nettopp din komfyr, eller andre praktiske kjøkkenredskaper som gjør matlagingen enklere og morsommere. Vi tilbyr alt fra bakeplater, ovnsrister, pizzastål og stekeplater til eksklusive kjøkkenredskaper og skjærefjøler Se alle våre tilbehør HER >

Våre varemerker

I vårt brede sortiment finner du velkjente varemerker fra hele Europa. Alle med lang erfaring og solide tradisjoner når det gjelder komfyrproduksjon, kjærlighet til matlaging og teknologi i aller ypperste klasse! Mer informasjon om alle varemerkene våre finner du HER >

Vanlige spørsmål

Her gir vi svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får om de ulike komfyrene våre. Har du flere spørsmål? Da er det bare å kontakte vår erfarne kundeservice.
Uansett hvilken type koketopp du har, er det viktig å la platene avkjøle før rengjøring. Både induksjons- og glasskeramiske topper er enklere å rengjøre enn komfyrer med støpejernsplater, siden overflaten er helt slett. Det gjør at fett og annet søl ikke setter seg så lett fast. Derfor kommer du langt med bare en klut og litt oppvaskmiddel eller et rengjøringsmiddel spesielt beregnet for koketopper for å løse opp fettflekker. Ekstra vanskelige matrester kan fjernes med en spesialskrape for koketopper, som ikke lager riper i glasstoppen. Tørk av med en tørr klut etterpå, slik at koketoppen blir skinnende blank.
Best resultat oppnår du ved å la koketoppen avkjøle helt før rengjøring. En gasstopp består av flere komponenter som kan tas av, både holderne til kokekarene og selve brennerne er enkle å fjerne for bedre atkomst. Delene av gasstoppen som er laget av støpejern, er enkle å rengjøre med litt vaskemiddel og varmt vann.
En gasskomfyr med bunn av rustfritt stål gjør det også lettere å rengjøre. Bruk en fuktig klut med litt rengjøringsmiddel på de rustfrie flatene. Husk imidlertid å ikke bruke rengjøringsmidler som inneholder klor på rustfritt stål. Unngå også å bruke kluter eller svamper som skraper på toppen og kan gi riper i stålet. Avslutt gjerne med å friske opp det rustfrie stålet med et rengjøringsmiddel beregnet for stål.
Avhengig av ovnsmodell er det mulig å løsne glasset i stekeovnsdøren fra tid til annen og rengjøre det separat. Hvis det ikke er mulig på ovnen din, går det imidlertid helt fint å rengjøre glasset når det sitter på plass. Bruk et rengjøringsmiddel beregnet for stekeovnsrengjøring, eller hvorfor ikke et velprøvd husmorknep som bikarbonat (natron) og vann?
Ved regelmessig bruk av kullfilterviften bør du sørge for å skifte filter én til to ganger i året. Formålet med kullfilteret er å redusere forekomsten av lukt og matos som oppstår når du lager mat på kjøkkenet. Avhengig av hvor ofte du bruker komfyrviften anbefaler vi at du gir filteret en grundig rengjøring omtrent hver tredje måned.
Lofras plater plasseres på ovnsristen i stedet for på sideskinnene inne i stekeovnen. Årsaken er at luften i stekeovnen sirkulerer bedre med en ristplate og gir dermed jevnere fordeling av varmen i ovnen. Dette er svært vanlig på profesjonelle komfyrer rundt omkring i Europa. Skulle du ønske en plate som ikke hviler på en rist, tilbyr vi dette som tilbehør til din Lofra-komfyr.
En komfyr med støpsel kan du installere selv, mens en komfyr med fast tilkobling må monteres av et elinstallasjonsfirma. Både naturgass og bygass krever en autorisert installatør. LPG kan du derimot installere selv, men vi anbefaler likevel å få hjelp av en installatør. Dette for å sikre at alle regler blir fulgt og at alle garantier skal være gyldige. Ofte kreves det en autorisert installatør for at garantien på komfyren skal gjelde. Mer informasjon om installasjoner finner du i vår installasjonsguide.
En induksjonstopp lager flere ulike lyder under bruk. Når kokesonen er innstilt på lav effekt, kan den for eksempel avgi en kneppende lyd, mens høy effekt kan gi en brummende lyd. Varmesonene har dessuten en nedkjølingsvifte som hindrer at elektronikken blir overopphetet. Derfor vil du også oppleve en surrende lyd fra viften, som kan vare også en stund etter at du har slått av komfyren. Alle disse lydene er altså helt normale, men bør likevel ikke være så høye at de virker forstyrrende. Opplever du høyere lyder enn det som er beskrevet ovenfor, skyldes det sannsynligvis at grytene og pannene du bruker, ikke er optimale for induksjonstopper.
Kokekarene skal helst ha en tykk bunn av magnetisk jern, men mange produsenter bruker i dag andre materialer. Gryter av 100 % kobber, aluminium eller ikke-magnetisk rustfritt stål fungerer dessverre ikke på induksjonstoppen, siden den benytter magnetisme. Hvis induksjonstoppen knepper eller brummer, er det altså smart å sjekke kokekarene og eventuelt skifte ut noen av dem.
Det er enkelt å teste hvilke av grytene og pannene dine du kan bruke på en induksjonstopp. Alt du trenger er en enkel magnet (f.eks. en kjøleskapsmagnet). Sett magneten mot undersiden av gryten. Hvis magneten fester seg, fungerer gryten også på induksjonstoppen din. Aller best effekt av induksjonstoppen får du imidlertid ved å bruke matlagingsutstyr med 100 % jern i bunnen.